Creative Europe op de Berlinale 2017

Image
Afbeelding
Caption
Berlinale filmfestival
Authors
Berlinale filmfestival

Creative Europe op de Berlinale 2017

Wat is er te doen voor de filmprofessional tijdens de Berlinale en de European Film Market? Een overzicht van een aantal industrie-events.

De Berlinale, meer dan een filmfestival!
De Berlinale vindt dit jaar plaats van 9 t/m 19 februari en vertoont ongeveer 400 films; films van ieder genre, format en van iedere duur. De Berlinale is meer dan een filmfestival. Het is ook een bron van inspiratie met veel (netwerk-)events voor professionals in de audiovisuele sector. Ook veel organisaties die steun ontvangen vanuit het Creative Europe/MEDIA programma organiseren events tijdens de Berlinale. In deze nieuwsbrief een greep uit het grote aanbod.

European Film Forum @ Berlinale 2017

BIG Data, bigger audience? How European works may profit From Technology is de titel van het European Film Forum tijdens de Berlinale op maandag 13 februari 2017 (Ritz-Carlton hotel, Potsdamer Platz 3). Dit forum, georganiseerd door de Europese Commissie, is een platform voor een gestructureerde dialoog tussen beleidsmakers en stakeholders in de audiovisuele sector. 's Middags wordt een aantal showcases gepresenteerd. Bezoekt u de Berlinale? Kom dan langs! Deelname is gratis en aanmelding is niet nodig. De dag start met koffie om 9.00 uur en om 18.00 uur is er een afsluitende netwerkborrel. Klik hier voor meer informatie en het programma.

Informatiebijeenkomst Creative Europe 'Promotie van Europese werken online'
Op zaterdag 11 februari (18.00 - 19.00 uur) organiseert de Europese Commissie een informatiesessie over de nieuwe Creative Europe/MEDIA oproep voor 'Promotie van Europese werken online'. Deze subsidieregeling is bedoeld voor organisaties die digitale catalogi en innovatieve strategieën voor de distributie en promotie van Europese audiovisuele werken online aanbieden. De deadline voor indiening van een aanvraag is 6 april 2017. Graag aanmelden voor de bijeenkomst via EACEA-MEDIA-ONLINE@ec.europa.eu.
Locatie: European Film Market, White Room (2e verdieping), Martin Gropius Bau, Berlijn

Aanwezigheid Creative Europe MEDIA-agentschap tijdens de Berlinale 2017

Vertegenwoordigers uit Brussel van de verschillende Creative Europe/MEDIA-subsidieregelingen zijn te vinden op de European Film Market van de Berlinale 2017. Klik hier voor een overzicht van de aanwezigen. Wilt u een afspraak maken met één van hen, kom dan langs op de MEDIA-stand (nr. 24) op de European Film Market (Martin-Gropius-Bau, Niederkirchner Straße 7, Berlijn).

Van de Creative Europe Desk NL zijn Bram Kranendonk en Annelies Bokma van 10 tot 14 februari op de Berlinale en op de MEDIA stand op zondag 12 februari van 14.00 - 16.00 uur.

Berlinale Co-Production Market (12 t/m 15 feb 2017)

De Co-Production Market is een driedaags event waar zo'n 500 internationale producenten, sales agents, distributeurs, omroepen en fondsen samenkomen. Dit jaar zijn in totaal 36 nieuwe speelfilmprojecten geselecteerd uit 29 landen, waarvoor coproducenten worden gezocht. Klik hier voor de volledige lijst met geselecteerden. Uit Nederland werd het project MNK Boy van producent Aydin Dehzad (Kaliber Film) geselecteerd in de categorie 'Talent Project Market'.

CoPro Series (15 feb 2017)
Op 15 februari vindt de CoPro Series plaats, waarbij een selectie van zeven nieuwe internationale dramaserieprojecten in ontwikkeling wordt voorgesteld. CoPro Series is onderdeel van de Drama Series Days 2017 die van 13 t/m 15 februari plaatsvinden. De geselecteerde projecten zijn:

  • Freud (Bavaria Fernsehproduktion & Satel Film), Duitsland en Oostenrijk
  • Cognition (Catalyst Global Media & A Better Tomorrow Films), Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten
  • Omerta (Caviar), België
  • Metro (Kelija), Frankrijk
  • State of Happiness (Maipo Film), Noorwegen
  • Hausen (Tanuki Films), Bulgarije
  • Warrior (Miso Film), Denemarken

EFM Industry Debates (10 t/m 12 feb 2017)
Tijdens de EFM Industry Debates worden interessante onderwerpen besproken. Aan het woord zijn experts uit de sector die hun inzichten delen. Toegang tot de EFM Industry Debates is gratis met een accreditatie voor de European Film Market. De debatten op een rij:

  • vr 10 februari, 16.00 uur: Online distribution: Promise and Reality
  • za 11 februarï, 16.00 uur: New Prospects: Challenges and Opportunities in the Arab Film Industry
  • zo 12 februari, 16.00: Market Innovation: How to get Things Moving?

Berlinale Talents (11 t/m 16 feb 2017)

Berlinale Talents brengt high profile professionals naar Berlijn om workshops en masterclasses te geven aan 250 veelbelovende jonge talenten uit 71 landen. De 250 talenten werden gekozen uit 2.711 kandidaten uit 71 landen. Uit Nederland nemen deel: Kaweh Modiri, Aydin Dehzad, Erik Glijnis en Daan Bol.

Maak kennis met de training Developing Your Film Festival
Denk je erover om deel te nemen aan de MEDIA-gesteunde training Developing Your Film Festival? Kom dan op 12 februari om 18.00 uur in Berlijn naar de launch party in Wolf Kino, Weserstraße 59, Neukölln 12045 Berlin. RSVP uiterlijk 9 februari via Naomi Rathod.

Ontmoet EAVE in Berlijn

Medewerkers van de succesvolle trainings- en netwerkorganisatie voor producenten EAVE zijn van 10 t/m 15 februari te vinden op de Creative Europe/MEDIA stand (nr. 24) in de centrale hal van de European Film Market. Een afspraak maken kan via satu@eave.org. Klik hier om een lijst met EAVE-projecten en -producenten op de Berlinale te zien.

Meet the Docs at European Film Market
De stand van Meet the Docs op de European Film Market is bedoeld voor documentaire professionals. Ga voor meer informatie naar de website van het European Documentary Network (EDN).

Hannah Hoekstra Nederlandse Shooting Star 2017 tijdens de Berlinale

Hannah Hoekstra is geselecteerd om deel te nemen aan de 20e editie van het European Shooting Stars evenement tijdens de Berlinale. Hannah is één van de in totaal tien getalenteerde Europese acteurs die door een internationale vakjury zijn uitgekozen voor deelname. Lees meer.

Eurimages
Op zondag 12 februari organiseert Eurimages, het coproductiefonds van de Raad van Europa, de jaarlijkse borrel in samenwerking met de Berlinale Co-production Market. Tevens wordt hier de Eurimages Co-production Development Award uitgereikt. Een uitnodiging is vereist, deze is af te halen op de Eurimages stand (nr 25) op de European Film Market (Martin-Gropius-Bau).

MEDIA-gesteunde films op de Berlinale
Dit jaar zijn 25 MEDIA-gesteunde films te zien op de Berlinale. Uit Nederland is de kinderfilm Uilenbal te bewonderen van Simone van Dusseldorp (producent: Lemming Film).

 

Did you find this information useful?
0