|
Image
Image
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl

|
Image
Image
Emma O'hare
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
e.ohare [at] dutchculture.nl
 

HBF+Europe selecteert 10 projecten

Image
Image
Discipline
Audiovisual Media

HBF+Europe selecteert 10 projecten

Twee van de geselecteerde projecten zijn Nederlandse coproducties.
MEDIA

Er zijn tien projecten geselecteerd door de HBF+Europe ondersteuningsprogramma's van het Hubert Bals Fonds. Elk project ontvangt 60.000 euro - acht voor coproductie en twee voor postproductie. De selectie is sterk gericht op opkomend talent, ondersteunt een meerderheid van filmmakers die voor het eerst of voor de tweede keer een speelfilm maken en bestrijkt een brede geografische spreiding, met filmmakers uit Singapore, Turkije, Libanon, Chili, Tunesië, Mexico en Argentinië.

HBF+Europe ontvangt steun van het Creative Europe - MEDIA programma en zet dit in om Europese producenten aan te moedigen als coproducent deel te nemen aan filmprojecten van filmmakers uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en delen van Oost-Europa. Het HBF+Europe: Minority Co-production Support biedt geavanceerde financiering voor de productie, terwijl HBF+Europe: Post-production Support helpt de financiering te bestendigen zodra de opnames zijn voltooid.

Twee van de geselecteerde projecten zijn Nederlandse coproducties, beide debuten. As Shadows Fade van de Turkse filmmaker Burcu Aykar is een poëtische, gelaagde vertelling over queer issues en vrouwenemancipatie in het Turkije van de jaren negentig en wordt gecoproduceerd door het Amsterdamse Isabella Films. Amoeba van Siyou Tan speelt zich af op een meisjesschool in Singapore en wordt geproduceerd in coproductie met Volya Films uit Rotterdam.

Klik voor een volledig overzich van alle gesteunde projecten op de blauwe button.

 

 

Did you find this information useful?
0